پرفشاری خون در زمان بارداری

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:34 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 
   پرفشاری خون در زمان بارداری دکتر سید ضیاء‌الدین مظهری –  متخصص تغذیه

لازم است خانم‌های باردار در طول دوران بارداری از سیگار، الكل یا داروهای روانگردان استفاده نكنند و بدون تجویز پزشك از هیچ دارویی حتی داروهای بدون نیاز به نسخه استفاده ننمایند.

پرفشاری خون ناشی از بارداری

پرفشاری خون شایع‌ترین مشكل در زنان باردار به شمار می‌رود و حدود ۸-۵ درصد از موارد بارداری را شامل می‌شود.

مشكل پرفشاری خون در زمان بارداری را می‌توان به ۴ گروه طبقه‌بندی نمود:

–  پرفشاری مزمن

–  پره اكلامپسی- اكلامپسی

–  پره اكلامپسی به همراه پرفشاری مزمن

–  پرفشار خونی بارداری

طبقه‌بندی پرفشاری خون و بارداری

اخیرا انجمن متخصصین زنان و زایمان كانادا این طبقه‌بندی را به صورت ساده‌تری ارائه نموده است كه در آن، پرفشاری خون در زمان بارداری را به دو گروه طبقه‌بندی می‌نماید.

در گروه اول، افرادی كه قبل از بارداری مبتلا به این مشكل بوده‌اند و در گروه دوم زنانی كه در زمان بارداری مبتلا به افزایش فشار خون شده‌اند قرار می‌گیرند. در هر یك از دو گروه مذكور می‌تواند پره‌اكلامپسی به وجود بیاید.

چنانچه زنان پیش از هفته بیستم بارداری، دارای فشارخون بالاتر از ۱۴۰/۹۰ میلی‌متر جیوه باشند، در گروه اول بوده و چنانچه این مشكل پس از هفته بیستم بارداری اتفاق بیفتد در گروه دوم جای می‌گیرند.

پره اكلامپسی در ۵ درصد از كل بارداری‌ها اتفاق می‌افتد. ۱۰ درصد از خانم‌هایی كه بارداری اول را تجربه می‌كنند و ۲۵-۲۰ درصد خانم‌هایی كه سابقه پرفشاری خون دارند، مبتلا به پره‌اكلامپسی (مسمومیت بارداری) می‌گردند.

این مشكل با افزایش مرگ و میر جنین و مادر همراه می‌باشد. اگرچه علت دقیق پره اكلامپسی هنوز مشخص نیست، اما عملكرد ناقص جفت می‌تواند با بروز این مشكل در ارتباط باشد.

همچنین مداركی دال بر نقش سیستم ایمنی مادر، در بروز این مشكل وجود دارد.

در زنان مبتلا به پره‌اكلامپسی، سیستم‌های مختلفی در بدن دچار مشكل می‌شوند كه از آن جمله می‌توان به سیستم عصبی مركزی، كبد، ریه، كلیه و خون اشاره كرد.

آسیب بافت پوششی عروق، منجر به نشت مویرگی و افزایش سریع وزن می‌گردد و در صورت و دست‌ها اِدِم به وجود می‌آید.

همچنین جریان خون جفت به جنین كاهش می‌یابد و بنابراین رشد جنین به خطر می‌افتد.

در پره اكلامپسی علاوه بر افزایش فشار خون (بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه)، میزان پروتئین در ادرار ۲۴ ساعته به ۳۰۰ میلی‌گرم و بیشتر می‌رسد.

پره‌اکلامپسی شدید

پره‌اكلامپسی شدید، به مواردی اطلاق می‌شود كه فشار خون به بالاتر از ۱۱۰/۱۶۰ میلیمتر جیوه رسیده و میزان پروتئین در ادرار ۲۴ ساعته به ۵ گرم برسد.

از عوامل خطر پره اكلامپسی می‌توان به سن بالاتر از ۴۰ سال، نژاد سیاه، بیماری مزمن كلیوی، دیابت ملیتوس، سابقه خانوادگی پرفشاری خون در زمان بارداری، بارداری اول، حاملگی‌های چندقلو و ژنتیك اشاره نمود.

از عوامل خطر وابسته به رژیم غذایی نیز می‌توان به دریافت زیاد انرژی، چاقی، دریافت بالای شكر و اسیدهای چرب چند غیراشباع اشاره كرد.

چنانچه پره اكلامپسی كنترل نشود، می‌تواند با بدتر شدن علائم و اضافه شدن تشنج و اغما به اكلامپسی بینجامد.

پیشگیری

جهت پیشگیری از بروز پره اكلامپسی، مراقبت لازم قبل از تولد در سراسر دوران بارداری ضروری است.

ضمنا لازم است خانم‌های باردار در طول دوران بارداری از سیگار، الكل یا داروهای روانگردان استفاده نكنند و بدون تجویز پزشك از هیچ دارویی حتی داروهای بدون نیاز به نسخه استفاده ننمایند.

رعایت یك رژیم غذایی متعادل و طبیعی و سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها و استفاده از مكمل‌های ویتامین و املاح در صورت تجویز پزشك می‌تواند در پیشگیری از بروز پرفشاری خون بارداری و پره اكلامپسی و نیز در كاهش علائم آن موثر باشد.

درمان تغذیه‌ای

در درمان‌های تغذیه‌ای قدیمی، مصرف نمك به علت وجود ادم قطع می‌شد، اما باید توجه كرد كه قطع كامل باعث ایجاد ورم به علت پس زدن آب می‌گردد، بنابراین در حال حاضر توصیه به محدود كردن مصرف نمك و نه قطع كامل آن می‌باشد.

ضمنا به دلیل از دست دهی پروتئین، جایگزینی پروتئین از دست رفته از راه ادرار، ضروری به نظر می‌رسد، بنابراین مصرف ۶۰ تا ۷۰ گرم پروتئین در روز از پروتئین‌های با كیفیت بالا (تخم‌مرغ، مرغ، ماهی و گوشت قرمز) توصیه می‌گردد.

همچنین استفاده از تخم‌مرغ حداقل ۲ بار در هفته توصیه می‌شود، به جز كسانی كه پره اكلامپسی شدید دارند.

خودداری از مصرف الكل و كافئین و نوشیدن روزانه ۸-۶ لیوان آب نیز از توصیه‌های تغذیه‌ای در رفع و تعدیل این مشكل می‌باشد.

برخی از مطالعات نشان‌دهنده تاثیر مثبت كلسیم و برخی نیز نشان‌دهنده عدم تاثیر مصرف این مكمل در زنان باردار مبتلا به پرهاكلامپسی می‌باشند.

مكمل منیزیم نیز جهت پیشگیری و درمان پره‌اكلامپسی توصیه می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند كه سولفات منیزیم در درمان تشنج خانم‌های مبتلا به اكلامپسی موثرتر از داروی فنیتوئین عمل می‌نماید.

منیزیم جزئی از ساختمان كلروفیل می‌باشد، بنابراین سبزیجات سبز منبع بسیار خوبی از این عنصر به شمار می‌روند.

همچنین شواهد زیادی دال بر نقش مثبت آنتی‌اكسیدان‌ها در پیشگیری از بروز پره‌ا‌كلامپسی وجود دارد.

مشاهده شده است كه غلظت ویتامین‌های C و E و نیز كاروتنوئیدها در سرم و جفت زنان مبتلا به پره‌اكلامپسی كمتر از خانم‌های باردار سالم است.

علاوه بر یك رژیم غذایی كافی و متعادل نداشتن استرس روحی و روانی نیز در كنترل پره اكلامپسی حائز اهمیت است.

داشتن محیطی آرام و بدون عوامل محرك برای خانم‌های باردار به خصوص مبتلایان به پره اكلامپسی ضروری به نظر می‌رسد، زیرا هرگونه عامل تحریك‌كننده، محرك سیستم اعصاب مركزی بوده و باعث تبدیل پره اكلامپسی به اكلامپسی خواهد شد.

در شرایط پره اكلامپسی خفیف، ویزیت سه بار در هفته توسط پزشك یا ماما توصیه می‌شود و طی آن اندازه‌گیری فشارخون و آلبومین ادرار انجام می‌گیرد.

ضمنا كنترل وزن روزانه، استراحت و تغذیه مناسب باعث كنترل این مشكل و جلوگیری از بدتر شدن اوضاع و پیشرفت به سوی اكلامپسی خواهد شد.

در موارد خفیف، مراقبت در منزل كافی خواهد بود، اما در صورت شدیدتر شدن نشانه‌ها، مراقبت باید در بیمارستان انجام شود، چون ممكن است در برخی شرایط به دلیل وخامت اوضاع، نیاز به سزارین و زایمان زودهنگام وجود داشته باشد.

پرفشاری خون در زمان بارداری


آخرین ویرایش: - -

 

اختلال هراس چیست

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:33 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 
   اختلال هراس چیست شرح بیماری علایم‌ شایع‌ علل‌ عوامل تشدید کننده بیماری پیشگیری‌ عواقب‌ مورد انتظار عوارض‌ احتمالی‌ درمان‌ اصول‌ کلی‌ داروها فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری رژیم‌ غذایی‌ درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

شرح بیماری

اختلال‌ هراس‌ نوعی‌ اضطراب‌ شدید خودبه‌ خودی‌ که‌ حملات‌ آن‌ عودکننده‌ و غیرقابل‌ پیش‌بینی‌ است‌ بیشتر این‌ حملات‌ ۱۰-۲ دقیقه‌ طول‌ می‌کشد ولی‌ برخی‌ حملات‌ ممکن‌ است‌ بیش‌ از ۲-۱ ساعت‌ نیز به‌ طول‌ انجامد. این‌ نوع‌ اضطراب‌ با علایم‌ حمله‌ای‌ بروز می‌کند (اغلب‌ در حین‌ خواب‌)، در حالی‌ که‌ در اضطراب‌ مزمن‌ (اضطراب‌ عمومی‌)، اضطراب‌ حالت‌ پایدار دارد.

علایم‌ شایع‌ علایم‌ جسمی‌:

 

تپش‌ قلب؛ تندی‌ ضربان‌ قلب‌؛ درد سینه‌ کوتاهی‌ نفس‌؛ احساس‌ خفگی‌؛ تنفس‌ عمیق‌ و سریع‌؛ ضعف‌ یا حالت‌ سستی‌؛ غش‌ کردن‌ (گاهی‌)؛ تعریق‌ و لرزیدن‌ کرختی‌ و گزگز اطراف‌ دهان‌، دست‌ها و پاها گرفتگی‌ یا انقباضات‌ عضلانی‌ در دست‌ها و پاها احساس‌ «پرپرزدن‌ پروانه‌ها» در معده‌

 

علایم‌ روانی‌:

 

ترس‌ شدید از دیوانه‌ شدن‌ (از دست‌ دادن‌ مشاعر)؛ ترس‌ از مردن‌؛ احساس‌ وحشت‌ احساس‌ بی‌واقعیتی‌، قطع‌ ارتباط‌ با افراد یا اشیاء

 

علل‌

 

دستگاه‌ هشدار دهنده‌ مغز به‌ نظر می‌رسد تحت‌تأثیر تعامل‌ پیچیده‌ عوامل‌ زیست‌شناختی‌، ژنتیکی‌، بیماری‌ها، داروها، و سابقه‌ شخصی‌ حوادث‌ ناگوار باشد. اختلالات‌ مختلفی‌ می‌توانند محرک‌ بروز حملات‌ هراس‌ باشند (از قبیل‌ اختلالات‌ ریتم‌ قلبی‌، آنژین صدری، اختلالات‌ تنفسی‌، آسم، بیماری‌های‌ انسدادی‌ ریه‌، اختلالات‌ غددی‌، اختلالات‌ تشنجی‌، داروهای‌ محرک‌، محرومیت‌ از برخی‌ داروهایی‌ که‌ بدن‌ به‌ آنها وابستگی‌ پیدا کرده‌ است‌).

 

عوامل تشدید کننده بیماری

 

استرس؛ احساس‌ گناه‌، خستگی‌ یا کار زیاد ؛ بیماری‌؛ سوءمصرف‌ الکل یا داروها سابقه‌ سایر اختلالات‌ روانی‌؛ سابقه‌ خانوادگی‌ اختلال‌ هراس‌

 

پیشگیری‌

اقدام‌ خاصی‌ برای‌ پیشگیری‌ از حمله‌ اولیه‌ وجود ندارد؛ درمان‌ به‌ پیشگیری‌ از حملات‌ بعدی‌ کمک‌ می‌کند.

عواقب‌ مورد انتظار در بسیاری‌ از بیماران‌ این‌ اختلال‌ به‌ صورت‌ حملات‌ اندک‌ در طی‌ دوره‌ محدود که‌ فروکش‌ طولانی‌ مدت‌ بیماری‌ را به‌ دنبال‌ دارد بروز می‌کند. در مورد سایر بیماران‌، روان‌ درمانی‌ یا تجویز داروها ممکن‌ است‌ مؤثر باشد.

 

عوارض‌ احتمالی‌ اضطراب‌ یا افسردگی مزمن‌ اختلالات‌ ترس‌، از قبیل‌ موقعیت‌ هراس‌ (ترس‌ هنگام‌ تنها بودن‌ یا قرار گرفتن‌ در مکان‌های‌ عمومی‌) وابستگی‌ دارویی‌

 

درمان‌

 

اصول‌ کلی‌

 

بررسی‌ سوابق‌ پزشکی‌ و معاینه‌ توسط‌ پزشک‌ بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ در صورت‌ لزوم‌ برای‌ رد کردن‌ سایر اختلالات‌ در مورد احساسات‌ خود با یک‌ دوست‌ یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ صحبت‌ کنید. این‌ اقدام‌ گاهی‌ اضطراب‌ شما را کاهش‌ می‌دهد. افکار و احساسات‌ اضطرابی‌ خود را به‌ طور روزانه‌ در یک‌ دفتر ثبت‌ نمایید. با بررسی‌ اطلاعات‌ ثبت‌ شده‌ علل‌ اضطراب‌ خود و راه‌حل‌های‌ احتمالی‌ آن‌ را ارزیابی‌ کنید. روش‌های‌ آسوده‌سازی‌ را فرا بگیرید. برای‌ برخی‌ افراد، تجویز دارو مؤثر است‌. تا حد امکان‌ استرس را در زندگی‌ خود کاهش‌ دهید. برای‌ رفع‌ علایم‌ مربوط‌ به‌ تنفس‌ عمیق‌ و سریع‌، یک‌ کیسه‌ کاغذی‌ کوچک‌ را جلوی‌ دهان‌ و بینی‌ خود بگیرید و به‌ مدت‌ چند دقیقه‌ درون‌ آن‌ تنفس‌ کنید.

 

داروها

پزشک‌ ممکن‌ است‌ برای‌ بیمار داروهای‌ ضدافسردگی‌، بنزودیازپین یا داروهای‌ مسدودکننده‌ گیرنده‌ بتا تجویز کنند. داروی‌ تجویز شده‌ ممکن‌ است‌ پس‌ از ۱۲-۶ ماه‌ درمان‌ به‌ آهستگی‌ کاهش‌ داده‌ شده‌ یا به‌ طور موقت‌ قطع‌ گردد تا مشخص‌ شود آیا حملات‌ هراس‌ عود می‌کند یا خیر. اگر حملات‌ عود نکند دارو را می‌توان‌ برای‌ همیشه‌ قطع‌ کرد.

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری به‌ طور منظم‌ ورزش‌ کنید. شب‌ به‌ اندازه‌ کافی‌ استراحت‌ کنید.

 

رژیم‌ غذایی‌

مصرف‌ کافئین‌ به‌ هر شکل‌ ( قهوه، چای‌، نوشیدنی‌های‌ غیرالکلی‌) را قطع‌ کنید. با قطع‌ مصرف‌ این‌ نوشیدنی‌ها ممکن‌ است‌ دچار علایم‌ محرومیت‌ نظیر سردرد یا خستگی‌ شوید، ولی‌ این‌ علایم‌ در عرض‌ چند روز برطرف‌ می‌شوند.

درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

 

اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان دارای‌ علایم‌ اختلال‌ هراس‌ باشید که‌ با درمان‌های‌ معمولی‌ انجام‌ شده‌ توسط‌ خودتان‌ برطرف‌ نشده‌ باشد. عدم‌ موفقیت‌ برنامه‌ درمانی‌ پس‌ از ۸ هفته‌ درمان‌ اگر دچار علایم جدید و غیرقابل توجیه شده اید.

اختلال هراس چیست


آخرین ویرایش: - -

 

هرپس در بارداری، علائم و درمان

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:32 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 
   هرپس در بارداری، علائم و درمان

دكتر فاطمه میرزایی ؛ فلوشیپ پریناتولوژی

ویروس هرپس سیمپلكس یك DNA ویروس است.HSV براساس تفاوت‌های ایمونولوژیك و بالینی دو تیپ ۱ و ۲ وجود دارد.

هرپس ویروس تیپ ۱ مسؤول اكثر عفونت‌های هرپسی غیرتناسلی و ویروس تیپ ۲ منحصر به عفونت دستگاه تناسلی می‌باشد.

۹۰- ۷۵ درصد افراد دارای آنتی‌بادی بر علیه ویروس هرپس تیپ ۱ و ۶۵- ۳۵ درصد آنتی بادی بر علیه هرپس ویروس تیپ ۲ هستند.

بالینی:

علایم بسته به وجود و فقدان سابقه‌‌ عفونت متغیر است.

عفونت‌های ناشی از هرپس ویروس تیپ ۲ می‌تواند به سه گروه زیر تقسیم كرد:

عفونت اولیه:

به دنبال دوره‌ كمون ۶- ۳ روز، بثورات پاپول مانند در ناحیه ژنیتال ایجاد می‌شود. كه بعدا به وزیكول‌های دردناكی تبدیل می‌شوند. و درگیری سرویكس در عفونت اولیه شایع است. اما ممكن است از نظر بالینی آشكار نباشد. معمولا در عرض ۴- ۲ هفته تمام علائم برطرف می‌شود.

اپیزود اولیه نخستین:

عفونت اخیر با ویروس هرپس تیپ ۲ در فرد با آنتی‌بادی بر علیه هرپس تیپ ۱ باعث بروز ضایعات كم تعدادتر، تظاهرات سیستمیك كمتر، درد كمتر و مدت كوتاه‌تر دفع ویروس به علت درجاتی از ایمنی قبلی می‌شود.

عفونت‌های راجعه:

یك سوم عفونت‌های هرپس ویروس بدون عود هستند. ۳۰ درصد تقریبا ۳ عود در سال و یك سوم دیگر بیش از ۳ عود در سال دارند در عود ضایعات در مقایسه با عفونت اولیه كم تعدادتر و دفع ویروس به مدت كوتاه‌تری وجود دارد.

تشخیص: 

تشخیص قطعی عفونت هرپس ویروس فعال براساس كشت سلولی است كه می‌توان عفونت با تیپ ۱ و ۲ را از هم افتراق داد.

استفاده از PCR و جدا كردن DNA ویروس متد سریع‌تر و حساس‌تری برای تشخیص است. متد سرولوژی برای ارزیابی و افتراق عفونت اولیه از ثانویه با جدا كردن IgM آنتی بادی اختصاصی استفاده كرد.

 

درمان عفونت در حاملگی:

عفونت اولیه مادری با ویروس هرپس قبل از شروع زایمان معمولا جنین را مبتلا نمی‌كند.

افزایش میزان عفونت اولیه گزارش شده است. در مجموع عفونت داخل رحمی با عفونت با هرپس ویروس نادر است.

عوارضی همچون وزیكول و اسكار پوستی، درگیری چشمی، میكروسفالی و هیدروسفالی گزارش شده است. یك همراهی بین عفونت ویروس در سه ماهه‌ دوم و محدودیت رشد داخل رحمی گزارش شده است.

درمان زنان حامله با عفونت اولیه هرپس در طول حاملگی برای كاهش طول مدت علائم به صورت زیر است:

آسیكلوویر خوراكی ۴۰۰ میلی‌گرم سه بار در روز به مدت ۱۰- ۷ روز یا

والاسیكلوویر خوراكی ۲۵۰ میلی‌گرم در روز به مدت ۱۰- ۷ روز یا

فامسیكلوویر خوراكی ۱۰۰۰ میلی‌گرم سه بار در روز به مدت ۱۰- ۷ روز

زنان با بیش از دو عود در سال كاندید برای پروفیلاكسی برای كاهش تعداد عود و شدت بیماری با یكی رژیم‌های زیر می‌باشند:

آسیكلوویر ۴۰۰ میلی‌گرم دو بار در روز

والاسیكلوویر ۱۰۰- ۵۰۰ میلی‌گرم روزانه

فامسیكلوویر ۲۵۰ میلی‌گرم دو بار در روز

عفونت نوزادی با ویروس هرپس:

بیشترین خطر عفونت هرپس در حاملگی ابتلای مادر حین زایمان و عفونت هرپس نوزادی است.

عفونت هرپس نوزادی یك مورد در ۳۵۰۰ زایمان اتفاق می‌افتد. خطر عفونت هرپس نوزادی در عفونت اولیه مادری ۵۰ درصد است و در موارد عود عفونت ۳ درصد است.

آكادمی متخصصین زنان امریكا توصیه به سزارین برای زنان با عفونت هرپس ژنیتال یا با علائم پرودرمال كاهش انسیدانس عفونت هرپس نوزادی می‌كند.

متأسفانه ۸۵ درصد نوزادان با عفونت هرپس مادران آنها بدون علامت هستند. خطر عفونت نوزادی در موارد عفونت هرپس غیرژنیتال (ران، باسن) نادر است بنابراین سزارین برای این نمی‌شود.

طول مدت پارگی كیسه آب قبل از زایمان خطر عفونت هرپس نوزادی را افزایش می‌دهد به هر حال هیچ محدوده‌ زمانی برای پارگی كیسه آب وجود ندارد كه بعد از آن سزارین فایده نداشته باشد.

هرپس در بارداری، علائم و درمان


آخرین ویرایش: - -

 

۲۰ دلیل برای اینکه ماهی بخورید

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:31 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 

حفظ سلامت کبد، مغز و حتی بهبود کیفیت خواب شما تا حد زیادی به مصرف این ماده غذایی بستگی دارد.

ماهی را به رژیم غذایی تان اضافه کنید تا از ۲۰ مزیت بهداشتی آن به طور کامل بهره ببرید:

کاهش خطر بیماری های قلبی: بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی قلب و عروق، مصرف ماهی با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی همراه است. ماهی اسیدهای چرب امگا ۳ دارد که خاصیت ضد التهابی آنها به حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بیماری های مزمن کمک می کند.

بارداری سالم: از آنجا که اسید چربDHA‌موجود در روغن ماهی برای رشد چشم ‌ها و مغز جنین مفید است برای همین مصرف روغن ماهی برای زنان باردار نیز توصیه می‌ شود. روغن ماهی از تولد زودرس یا تولد نوزاد زیر وزن طبیعی و نیز از سقط جنین جلوگیری می‌ کند.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر: بر اساس مطالعات منتظر شده در مجله پزشکی آمریکایی، مصرف غذاهای دریایی با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر ارتباط دارند. کسانی که به طور منظم ماهی مصرف می کننند، ماده خاکستری مغزشان بیشتر است.

کاهش افسردگی: غذاهای دریایی برای حفظ سلامت روان، منابعی شگفت انگیز محوب می شوند. در حالی که ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین هایی همچون آ، ب و دی و املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، ید، آهن، مس است، اما چربی و کلسترول کمی دارد. به طور کلی، مصرف ماهی به طور مکرر و به مقدار کافی می تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.

منبع غنی از ویتامین دی: ماهی دارای بالاترین سطح ویتامین دی است. این ویتامین برای جذب کلسیم در استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.

بهبود سلامت چشم: اسیدهای چرب موجود در ماهی برای بهبود دید و سلامت چشم مفید هستند. مصرف اسید چرب امگا ۳ از چشم ‌ها در برابر عارضه تحلیل نقطه ماکولار چشم جلوگیری می کند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش می ‌دهد.

بهبود کیفیت خواب: اینطور ثابت شده که سطح بالای ویتامین دی موجود در ماهی به بهبود کیفیت خواب کمک می کند.

سلامت پوست و مو: امگا ۳به حفظ رطوبت در سلول ‌های پوستی، تولید ماده مفید کلاژن و برطرف کردن لکه ‌های پوستی کمک می ‌کند و در نهایت موجب حفظ جوانی و شادابی در چهره می ‌شود. در عین حال محتوای پروتئینی موجود در روغن ماهی به رشد موها و حفظ سلامت و تقویت آنها کمک می ‌کند.

کاهش خطر ابتلا به آرتریت: از آنجا که ماهی خواص ضد التهابی دارد، به کاهش درد و تورم در مبتلایان به آرتریت کمک می کند. مصرف بیشتر ماهی همچنین منجر به کاهش فعالیت بیماری در آرتریت روماتوئید می شود.

کاهش وزن موثر: صرف ماهی به درمان فشار خون بالا و چاقی کمک می ‌کند. بر اساس یک مطالعه تخصصی در استرالیا، یک رژیم غذایی برای کاهش وزن اگر با مصرف مرتب مقدار مشخصی از ماهی همراه باشد بسیار موثرتر و موفق ‌تر خواهد بود.

کاهش سطح کلسترول: نتایج آزمایش های مرکز پزشکی دانشگاه بایلور نشان داده که اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی در کاهش سطح ال دی ال یا همان کلسترول بد موثر است. همچنین این اسیدهای چرب به افزایش سطح اچ دی ال یا کلسترول خوب کمک می کنند.

کاهش خطر سکته مغزی: خوردن ماهی ۵ بار یا بیشتر در هفته احتمال سکته ایسکمیک (که توسط لخته خون ایجاد می شود) را تا ۳۲درصد کاهش می دهد حتی یک تا سه وعده ماهی کباب شده یا پخته در ماه این احتمال را تا ۱۵درصد کاهش می دهد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی:

بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه و دیابت آمریکایی، مصرف ماهی های چرب خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع ۱ را کاهش می دهد. مقادیر بالای ویتامین دی موجود در ماهی باعث افزایش ایمنی بدن و متابولیسم گلوکز می شود.

 

کاهش خطر ابتلا به سرطان: مصرف ماهی می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان های خاص را کاهش دهد؛ سرطان هایی نظیر سرطان های گوارشی، سرطان حفره دهانف روده بزرگ و پانکراس در کسانی که حداقل هفته ای دو بار ماهی می خورند نسبت به سایرین کمتر است.

افزایش متابولیسم: اسیدهای چرب امگا ۳ ماهی تاثیر مثبتی بر متابولیسم شما دارند. چربی های سالم باعث افزایش متابولیسم حتی در حالت استراحت می شوند.

کاهش فشار خون: امگا ۳ دارای خواص ضدالتهابی و ضدانعقادی است به همین سبب در کاهش فشار خون نقش دارد.

کمک به درمان ایدز: مطالعات انجام شده از سوی کارشناسان برنامه علوم تغذیه‌ ای در لزینگتون ثابت کرده است که روغن ماهی با کاهش سطح تری گلیسیرید خون حتی در درمان ایدز نیز نقش موثر و مفیدی ایفا می ‌کند.

سلامت مغز و سیستم اعصاب: مصرف ماهی به بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکز کمک می‌ کند. روغن ماهی جریان خون را بهبود می ‌بخشد و حتی روی هورمونها و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار است که در نهایت روی عملکرد مغز تاثیر می‌ گذارد.

سلامت ناخن‌ ها: مصرف مداوم روغن ماهی به بهبود بافت و سلامت ناخن‌ ها نیز کمک می ‌کند و از این رو می ‌توان از آن در تولید ترکیبات تقویت کننده ناخن‌ ها استفاده کرد.

مقابله با آسم: روغن ماهی در بهبود مشکلات تنفسی نظیر آسم، بسیار تاثیرگذار است. این مکمل سودمند به کاهش حملات آسمی و تنفسی آسانتر کمک می ‌کند.

۲۰ دلیل برای اینکه ماهی بخورید

۲۰ دلیل برای اینکه ماهی بخورید


آخرین ویرایش: - -

 

علل کم خونی

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:28 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 

یک فوق تخصص آنکولوژی و خون گفت: ضعف، رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند قلب، کوتاهی نفس، درد قفسه سینه، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، بی‌حسی، بی‌خوابی در شب، کرختی یا سردی انتهای اندام‌ها و سردرد از علایم کم خونی است.

دکتر مهیار منصوری ، با بیان اینکه کم‌خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول‌های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد، گفت: هموگلوبینی که در گلبول‌های قرمز خون وجود دارد باعث می‌شود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ‌ها به بافت‌های مختلف بدن برسد.

 

وی افزود:  از آنجایی که تمام سلول‌های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته‌اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گستره وسیعی از مشکلات را به‌همراه دارد. کم خونی انواع گوناگونی دارد که هر یک علت خاص خود را دارند. این بیماری بر اساس‌های گوناگونی طبقه‌بندی می‌شود، مثل ریخت‌شناسی گلبول‌های قرمز، مکانیسم‌های اتیولوژیک و غیره. سه دسته اصلی کم‌خونی شامل از دست رفتن حجم زیادی از خون (خون‌ریزی‌های حاد یا مزمن)، از بین‌ رفتن سلول‌های خونی (همولیز) و کمبود تولید سلول‌های خونی هستند.

منصوری با اشاره به علت کم‌خونی در افراد گفت: از دست دادن خون و کمبود آهن در رژیم‌های غذایی، از دلایل کم خونی است و البته خانم‌های باردار مخصوصا کسانی که در حال شیردهی هستند، به دلیل سیستم عملکردی بدن چند برابر بیشتر از آقایان به آهن نیاز دارند و رژیم غذایی آنها باید غنی از آهن باشد.

وی مهم‌ترین علامت کم‌خونی را احساس خستگی زودرس و فرسودگی دانست و یادآور شد:علائم دیگر  این عارضه شامل ضعف، رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند قلب، کوتاهی نفس، درد قفسه سینه، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، بی‌حسی، بی‌خوابی درشب، کرختی یا سردی انتهای اندام‌ها و سردرد است. ممکن است در ابتدا کم‌خونی آنقدر خفیف باشد که متوجه علائم آن نشوید اما شدت علائم با پیشرفت کم‌خونی افزایش می‌یابند.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون مطرح کرد: عموما پزشک، آزمایش شمارش کامل خون را جزو آزمایش‌های نخستین برای تشخیص کم‌خونی درخواست می‌کند و  علاوه بر گزارش شمار گلبول‌های قرمز و مقدار هموگلوبین، دستگاه خودکار شمارنده اندازه گلبول‌های قرمز را با فلوسیتومتری اندازه می‌گیرد که یک عامل مهم در افتراق میان علل گوناگون کم‌خونی است.

منصوری تصریح کرد: گلبول‌های قرمز جوان اندکی بزرگتر از گلبول‌های قرمز پیر بوده و ویژگی پلی کرومازی(polychromasia) از خود بروز می‌دهند، حتی اگر منبع ازدست رفتن خون مشخص باشد، ارزیابی خونسازی می‌تواند کمک کند بفهمیم آیا مغز استخوان تواناست و خون ازدست رفته را جبران می‌کند یا خیر.

وی ادامه داد: وقتی علت کم‌خونی مشخص نباشد، پزشک معالج آزمایش‌های دیگری را درخواست می‌کند.

علل کم خونی

علل کم خونی


آخرین ویرایش: - -

 

تغذیه هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

پنجشنبه 27 مهر 1396 11:26 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 

با اضافه کردن برخی مواد مغذی به ترکیب سالاد روزمره می‌توانید از این خوراکی خوشمزه مانند داروی مکمل برای تقویت بدن و درمان برخی بیماری‌ها استفاده کنید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛  براساس جدیدترین پژوهش‌ها افزودن ترکیب متنوعی از سبزی و صیفی‌ها به سالاد می‌تواند سبب دریافت ویتامین هایی همچون K، A و E شود که همگی نقشی موثر در حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به سرطان دارند.

 

بسیاری  افراد از سس‌های آماده برای طعم دار کردن سالاد خود استفاده می‌کنند که در این مواد نمک و سایر افزودنی‌ها وجود دارد که می‌تواند سبب بالا رفتن فشارخون شود، همچنین افراد مبتلا به آلرژی امکان دارد با مصرف سس‌های آماده دچار حمله‌های آلرژیک شوند.

اما اضافه کردن روغن‌های طبیعی به سالاد می‌تواند اثربخشی این پیش غذای خوش طعم را افزایش دهد.

از جمله بهترین روغن‌ها می‌توان کنجد، زیتون، هسته انگور و یا سس سویا را نام برد.

افزون بر روغن، اضافه کردن موادی، چون دانه‌های آجیل و پنیر به ترکیب سالاد سبزیجات همراه با گوجه فرنگی و خیار می تواند سبب تقویت قوای بدن و نیز افزایش بینایی افراد شود.

روغن به جذب چربی محلول در سالاد می‌پردازد و به این ترتیب باعث مغذی‌تر شدن آن می‌شود.

از جمله دیگر مواد غذایی مفید که مانع از بروز مسمومیت غذایی در افراد می‌شوند و توصیه می‌شود در مسافرت‌ها مصرف آنها فراموش نشود، باید به دانه گردو و روغن زیتون اشاره کرد که از فعال شدن باکتری لیستریا یکی از عامل‌های اصلی اسهال و استفراغ جلوگیری می‌کند.

این یافته‌ها توسط دانشمندان دانشگاه جنوبی دانمارک (the University of Southern Denmark) انجام شده است و افزودن روغن را راهکاری مفید برای از بین بردن باکتری‌های خطرناک معرفی کرده است.

کارشناسان امیدوار هستند از این پژوهش برای پیدا کردن راهکار درمانی جدید مقابله با باکتری‌های مقاوم به درمان و آنتی بیوتیک در آینده استفاده کنند.

تغذیه هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

تغذیه هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان


آخرین ویرایش: پنجشنبه 27 مهر 1396 11:27 ب.ظ

 

تفاوت های بارداری اول و دوم

پنجشنبه 20 مهر 1396 11:45 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 

بارداری برای دومین بار تفاوت‌های فاحشی با بارداری قبلی دارد اما این تفاوت‌ها بد نیستند.

معمولا وقتی خانم‌ بارداری را می‌بینیم، همه دکتر می‌شویم و شروع به نسخه‌ پیچیدن برای او می‌کنیم و تا جائیکه می‌‌توانیم به او توصیه‌هایی درباره موقعیت و شرایطش می‌کنیم.

در بیشتر بارداری‌‌ها، بارداری اول و دوم، فرزندان جنسیت متفاوت دارند و همین مسئله باعث به وجود آمدن تفاوت‌هایی نیز می‌شود ولی تعداد بارداری‌هایی که هر دو مورد یک جنس هستند، نیز کم نیستند، شاید با خواندن برخی از تفاوت‌ها در بارداری‌های اول و دوم متعجب شوید.

دانش  و آگاهی

در بارداری اول مادر سعی می‌کند اطلاعات مورد نیازش را از طریق کتاب خواندن جمع‌آوری کند و سطح دانش خود را بالاتر ببرد او مرتب از دیگران (افراد با تجربه‌تر) سوال می‌کند و سعی می‌کند با پیچیدگی‌های این دوران بیشتر آشنا شود ولی در بارداری دوم، مادر نیازی به مطالعه کردن در این باره ندارد خودش از تجربیات قبلی‌اش استفاده می‌کند و آنها را به کار می‌گیرد مگر در مواردی خاص.

حالت تهوع صبحگاهی

شاید عجیب به نظرتان برسد ولی در بارداری اول حالت تهوعی که مادر صبح‌ها تجربه می‌کند بسیار بیشتر از بارداری‌های بعدی است.

سطح هیجان

در بارداری اول، مادر و اطرافیانش هیجان بیشتری دارند مخصوصا پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها. خود مادر نیز از اینکه می‌تواند موجود زنده دیگری را داخل شکمش حس کند، بسیار شگفت‌زده است ولی مسلما تجربه این دوران برای بار بعدی هیجانات کمتری به دنبال خواهد داشت.

نه اینکه اطرافیان خوشحال نیستند اما سطح هیجانات آنها کاهش پیدا می‌کند چرا که حتی خودتان نیز به اندازه بار اول ذهن‌تان درگیر بارداری نیست و نسبت به آن حالت عادی‌تری دارید.

هشیاری بیشتر نسبت به حرکات جنین در رحم

در بارداری دوم، مادرها تقریبا در ۱۴ هفتگی جنین به خوبی متوجه حرکات او می‌شوند.

جنین‌ها در حرکت کردن تفاوت‌های زیادی با هم ندارند، بلکه شما با توجه به تجربه قبلی‌تان بهتر می‌توانید آنها را درک کنید. عضلات بدن مادر قبلا یکبار کشیده شده‌اند. پس سریع‌تر و راحت‌تر از بارداری قبلی حرکت‌ها را تشخیص می‌دهد.

چاقی و اضافه وزن بیشتر

بسیاری از خانم‌ها در طول دوران بارداری برای بار دوم احساس می‌کنند بزرگتر و چاق‌تر شده‌اند اما معمولا این تصور آنها غلط است و علت اینکه مادر احساس چاقی بیشتری می‌کند این است که در بارداری قبلی کمی نسبت به گذشته چاق‌تر شده بود و حالا به وزن قبلی، وزن بیشتری اضافه می‌شود و مادر احساس چاقی بیشتری می‌کند.

برای کاهش این مشکل بهتر است به فکر انجام برخی ورزش‌های سبک باشید مثلا هر روز چند دقیقه پیاده‌روی کنید.

 

نوع زایمان

در زایمان اول یکی از دغدغه‌های بزرگ مادر، زایمان است زایمان طبیعی و یا سزارین کدام بهتر است؟ در بارداری دوم این ابهامات برای مادر تمام می‌شود و به طور واضح می‌داند که باید چکار کند. او اعتماد به نفس بیشتری در مقایسه با بارداری قبلی‌اش دارد و گام‌هایش را مطمئن‌تر برمی‌دارد.

نگرانی‌ها

در بارداری اول مادر تقریباً راجع به همه چیز نگران است، تمام اختلالات و بیماری‌ها ذهن او را درگیر می‌کنند اما در بارداری دوم مادر فقط دغدغه خواب دارد او می‌خواهد مدتی بدون مزاحم و ناراحتی به آسودگی بخوابد.

جنین بیشتر از قبل به سمت پایین شکم می‌آید

عضلات ماهیچه شکم دچار کشیدگی شده‌اند و در بارداری دوم ضعیف‌تر شده‌اند آنها نمی‌توانند همانند بارداری اول، جنین را بالا نگاه دارند و حالت شل و افتاده دارند.

بنابراین جنین بیشتر به سمت پایین شکم مادر هدایت می‌شود در نتیجه فشار روی ناحیه مثانه و لگن بیشتر می‌شود و مادر احساس درد بیشتری می‌کند. انجام برخی ورزش‌های کششی باعث تقویت این عضلات می‌شود.

تفاوت های بارداری اول و دوم

تفاوت های بارداری اول و دوم


آخرین ویرایش: - -

 

دانه های گیاهی سرشار از پروتئین

پنجشنبه 20 مهر 1396 11:42 ب.ظنویسنده : علی محمدی

 

 متخصصان تغذیه بر این باورند که رژیم‌های غذایی بر پایه گیاهان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی و سرطان را کاهش می‌دهند. گیاهان منابع غنی از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم هستند و میزبانان ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی گیاهی نیز محسوب می‌شوند.البته اگر شما از طرفداران گوشت قرمز هستید، لازم نیست به‌طور کامل از آن اجتناب کنید، تنها کافی است گیاهانی که سرشار از پروتئین هستند را برای چند روز در هفته به رژیم‌غذاییتان اضافه کنید تا شاهد تاثیرات شگفت‌انگیز آنها در بهبود سلامت کلی بدن باشید:

 

عدس

فقط یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۱۸ گرم پروتئین و ۱۶ گرم فیبر است. عدس به آرامی هضم می‌شود و راه خوبی برای احساس سیری طولانی‌مدت و پیشگیری از پرخوری است. پروتئین و فیبر موجود در عدس به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول نیز کمک می‌کند. مصرف عدس خود عاملی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان روده بزرگ است.

سویا

یکی از کمیاب‌ترین منابع پروتئین کامل است به این معنی که تمام اسیدهای آمینه ضروری را در خود جای داده است. یک فنجان سویای پخته شده، ۲۹ گرم پروتئین را داراست. توفو، که از نوعی دانه سویا درست می‌شود، اگرچه میزان کافی پروتئین را دارا نیست اما می‌تواند ۲۰ گرم از آن را در خود جای دهد. مصرف سویا می‌تواند به شما کمک کند که میزان گوشت کمتری مصرف کنید.

کلم‌بروکلی

کلم‌بروکلی یک سبزی فوق‌العاده است و نه تنها فیبر و پروتئین خوبی دارد( یک پیمانه از آن ۲ و نیم گرم فیبر و ۲ و نیم گرم پروتئین وارد بدن می‌کند) بلکه منبع خوبی از مواد مغذی گیاهی و ویتامین C است و همین امر می‌تواند به بهبود سیستم‌ایمنی و مبارزه با بیماری‌هایی همچون سرطان به شما کمک کند. شما می‌توانید این کلم را در سوپ‌های خود پوره کنید یا ان را به‌صورت خام مصرف نمایید. برای اینکه مواد مغذی آن را حفظ کنید از پختن بیش از حدش خودداری نمایید.

لوبیا

یک فنجان لوبیای پخته شده ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین به بدن شما می‌رساند. همانند عدس، فیبر و پروتئین موجود در لوبیا به کنترل وزن، کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی‌وعروقی و سرطان کمک می‌کند. علاوه بر این، لوبیا دارای آمینو اسیدی به نام «لیسین» است که یکی از ۹ پروتئین پایه برای بدن محسوب می‌شود.

دانه‌های چیا

این دانه‌ها نیز منابع عالی فیبر و پروتئین هستند. ۲ قاشق غذاخوری از این دانه‌ها ۶ گرم پروتئین و ۱۲ گرم فیبر به بدن می‌رساند. دانه‌های چیا منابع مفید اسیدهای چرب امگا ۳ نیز محسوب یم شوند. این چربی‌ها به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند و عملکرد مغز را افزایش می‌دهند. ضمنا پایین‌آورنده کلسترول خون نیز هستند.

دانه‌های آفتابگردان

دانه‌های آفتابگردان سرشار از پروتئین هستند.علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم می‌کنند( یک چهارم پیمانه از آن حدود ۶ گرم پروتئین وارد بدن می‌کند) سرشار از اسید لینولئیک نیز هستند و می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. این ماده منبع غنی از ویتامینEو سلنیوم است و می‌تواند پوست شادابی برایتان به ارمغان بیاورد.

دانه های گیاهی سرشار از پروتئین

دانه های گیاهی سرشار از پروتئین


آخرین ویرایش: پنجشنبه 20 مهر 1396 11:43 ب.ظ

 

 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic